OM KRANIOSAKRAL

Copyright @ All Rights Reserved

EANA ACADEMYTM 2017

KRANIOSAKRAL

 

Hva er kraniosakral terapi?

 

Kraniosakral terapi (KST) er en naturlig og helhetlig behandlingsmetode som baserer seg på dyp lytting, bevisst berøring og små manipulasjoner av sentralnervesystemet, bindevevet, meridianer og organer i samhandling med kroppens egen intelligens.

 

Som oftest ligger klienten lett og ledig kledd på en benk eller madrass på gulvet, mens behandleren «lytter» til kroppens rytme for deretter gjør små bevegelser og bevisste manipulasjoner for å bringe kroppen tilbake til sunnhet og balanse.

 

Kraniosakral systemet inkluderer hele sentranervesystemet, hjernen, spinalvæsken, systemet av membraner inne i kraniet, alle 22 kraniale bein, ryggrad og sacrum, men kraniosakralt arbeide begrenser seg ikke til dette og man kan jobbe med å løse opp i spenninger spenninger og frigjøre restriksjoner hvor som helst i kroppen på en ydmyk og effektiv måte med disse teknikkene og måten å jobbe på.

 

Terapeuten lytter til det vi kaller «den kraniosakrale rytmen», eller kroppens 3. puls som det også kalles. Kroppen har etter det vi kjenner til minst tre rytmer; hjerterytmen, pusterytmen og den kraniosakrale rytmen. Når vi puster, beveger kroppen vår seg åpenbart, det er lett å se. Hver gang hjertet vårt slår kan vi føle bevegelsen av blod langs overfladiske blodårer. Den kraniosakrale rytmen derimot er ikke så enkelt å føle, den er så subtil at det kreves trente hender til, og vi kan vanligvis ikke føle vår egen kraniosakrale rytme i det hele tatt. Selv om det er ørsmå bevegelser og manipulasjoner vi snakker om, så er viktigheten av å ha et nervesystem i balanse enorm når det kommer til helse og trivsel, da den minste ubalanse i sentralnervesystemet kan føre til store ubalanser og sykdom andre steder i kropp og sinn.

 

Målet med KST er å få den kraniosakrale rytmen til å flyte fritt, først og fremst i hodet, ryggrad og bekken som utgjør sentralnervesystemet. Men behandlingsformen begrenser seg ikke til det og man kan jobbe hvor som helst på kroppen hvor det er blokkeringer og smerte.

 

OPPRINNELSE: Kraniosakralterapi kan spores tilbake til måten sjamaner og healere har jobbet på i mange tusen år, de første referansene finner man helt tilbake til Neandertaler tiden 130.000 år tilbake i tid. Denne måten å behandle sykdom og ubalanse på har vært brukt i «nyere tid» med stor suksess over hele verden. De tidligste skriftlige referansene man finner er over 4000 år gammel og stammer fra den berømte boken I-Ching. De gamle vise kineserne kalte kraniosakralt arbeid for «kunsten å lytte.» De skriver om hvordan den subtile bevegelsen som vi kaller den kraniosakrale rytmen er i kjernen i vårt vesen.

 

I middelalderen senset såkalte “bonesetters» denne fine rytmen i kroppen vår når de skulle hjelpe til å nullstille frakturer og dislokasjoner, og for eksempel behandle hodepine og beinbrudd eller andre skader. I moderne tid, første halvdel av 1900-tallet, brukte den amerikanske Osteopaten og biomedisinske geniet William Sutherland femti år på å kartlegge informasjonen om de enkelte bevegelser i det menneskelige kraniet og bekkenet. Han kalte sitt verk “Cranial Osteopati». Samtidig gjorde en amerikansk kiropraktor ved navn Nephi Cottam en liknende studie, han kalte det «Craniology». Elever av disse to grunnleggende disiplinene har laget sine egne avgreninger av terapiformene og omdøpt sitt arbeid blant annet til «Sacro-occipitalis Technique», «Cranial Movement Therapy» eller «Craniosacral Therapy». I dag er det mennesker som John E. Upledger, Allan Gehin og Hugh Milne som fører utviklingen videre.

 

 

  • Mer enn 20 000 kraniosakralutøvere i USA og Europa har klinisk bevist effekten av arbeidet
  • Dokumentert virkning: Det fins mer enn 40 vitenskapelige artikler publisert omkring dokumentering av ulike aspekter av dens effektivitet, og minst 10 autoritative lærebøkerer utgitt. Mest kjent blant de vitenskapelige artiklene er Viola M. Frymanns arbeid med å dokumentere vellykket behandling av 1250 nyfødte barn med fødselsskader. Edna Lay og Stephen Bloods arbeid med temporomandibulære lidelser (TMD), og John Woods arbeid med psykiatriske lidelser.
  • Kraniosakralterapi er en utmerket behandlingsform som kan benyttes for seg selv eller som et tillegg til annen type behandling.
  • Behandlinsformen er mest kjent for å kunne hjelpe mennesker med kronisk hodepine, migrene, rygg- skuldre- og nakkesmerter, bekkenløsning, fødselsskader, hodeskader, prolaps, søvnvansker, depresjon, indre uro og andre stressymptomer, så har man også suksessfulle historier med klienter som har hatt andre alvorligere tilstander som for eksempel nakkesleng, ME, MS, scoliose, bekterev, fibromyaligi og andre autoimune sykdommer og kroniske tilstander.
  • Kraniosakralterapi er en utmerket behandligsform også for de som ikke opplever alvorlige komplikasjoner, stress eller smerte i livet sitt og mange benytter seg av behandlingen noen ganger per år for å forebygge sykdom og holde kropp og sinn frisk og fri for spenning og stress. Mange opplever også at de er roligere, sover bedre, tenker klarere og har mye mer energi og økt bevissthet omkring seg selv og livet sitt. Behandlingsformen benyttes derfor forebyggende med stor suksess av mennesker som er opptatt av sunnhet og helse, personlig utvikling og bevissthetstrening, eller har behov for å yte mer over en periode, for eksempel om man driver med idrett, studerer og har eksamen eller en jobb som krever litt ekstra en periode.
  • I Tyskland, Sveits, USA, Frankrike, Østerike og Danmark er kraniosakral behandling en mer vanlig terapiform enn i Norge. I mange land får man refusjon på sin helseforsikring eller hos staten for å bruke Kraniosakral terapi på lik linje som kiropraktorer gjør i Norge. Mange tannleger anbefaler kraniosakral behandling før og etter tannlegebesøk eller som komplimentær behandling etter bruk av tannregulering for eksempel. The American Dental Association er en av de store helseorganisasjonene som har anerkjent kraniosakralterapi. De mener det er et effektivt supplement til ortodontisk arbeid.

 

Demo video

Kontakt oss

 

 

Besøksadresse:

Prof. Dahlsgate 30, 3 etg.

Briskeby, Oslo

Email: post@eana.no

Telefon: 979 45 223

 

 

eana.10to8.com